Avainsanat

, ,


Marraskuulle meni, mutta sain vihdoin tehtyä ensimmäisen raakakakkuni. Löysin helpon ja maistuvan kuuloisen reseptin, joka ei mennyt pieleen. Raakakakku on helpompi saada onnistumaan, koska aineita ei tarvitse mitata niin tarkkaan eikä uunia tarvita.

WP_20141107_014[1]

Raaka-vadelma-juustokakku

Pohja
reilu desi pekaanipähkinöitä (tai esim. manteleita tai saksanpähkinöitä)
vajaa desi pehmeitä taateleita (n. 7 kpl)
ropsaus CocoVin Kalaharin suolaa

Täyte
n. 3 dl (liotettuja) cashewpähkinöitä
1-2 sitruunan mehu
1 tl aitovaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
n. 1 dl (tai vähän alle) sulaa kookosöljyä
1/2 dl – 1 dl hunajaa/agavesiirappia

2 dl vadelmia

Pohja surautetaan blenderissä tai monitoimikoneessa, niin että pähkinät ja taatelit hienontuu ja on helposti levitettävissä vuokaan. Ripaus kalaharin suolaa tuo ihanasti pohjan makuja esille ja vie vähän taateleiden makeutta.

WP_20141107_006[1]

Sitten täyte. Kaikki ainekset vaan blenderiin ja välissä vähän vettä tai lisää sitruunamehua sekaan niin massa sekottuu kunnolla. Cashewpähkinöitä liotin liki 24h mutta 8h riittää jo pehmentämään ne niin että massa sileytyy helposti. Täytä pohja 2/3 täytteestä ja lisää lopputäytteeseen vadelmat ja sekoita blenderissä. Kaada ne valkoisen täytteen päälle.

WP_20141107_005[1]

WP_20141107_007[1]

WP_20141107_008[1]

Laita kakku pariksi tunniksi pakastimeen jähmettymään.

WP_20141107_009[1]

Ja se on valmis.

WP_20141107_010[1]

Kakku säilyy parhaiten pakastimessa pidempiä aikoja, mutta se pitää ottaa ajoissa sulamaan tarjoilua varten.

Alkuperäinen ohje täältä.

Mainokset