Avainsanat

, ,


Joka päivä on ruksattava rutiinit tehdyiksi, oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Tämä on mulle hyväksi, teen sen. Joka päivä alotan pelin alusta ja etenen siihen saakka minne elämiä lusikoita riittää. Joskus lusikoita on kolme ja joskus on saatu bonareita kerättyä ja niitä on ainakin kuusi. Joinain päivinä peli ei kulje ja koko ajan on joutua syödyksi. Sitten on niitä maagisia hetkiä kun peli etenee kun vettä vaan. Kaikki onnistuu. Useimmiten peli on arkista ja yllätyksetöntä.

Strategiaa muuttamalla ja eri tapoja kokeilemalla voi löytyä uusia keinoja edetä pelissä. Voi kokeilla tehdä tutun asian eri tavalla. Peli saa ehkä uutta näkökulmaa. Kaikki kuitenkin tietää, ettei niitä pelejä voita huijaamalla. On vaan opittava virheistä ja keskityttävä paremmin. Samaa peliä jaksaa yrittää aina uudelleen ja uudelleen, joka päivä. Koska se on kivaa. Eteneminen. Yrittää niin pitkään kunnes voittaa, saavuttaa päämäärän. Joskus sen on lopulta tapahduttava. Ei mikään peli ole tehty mahdottomaksi.

Aivot oppii, mukautuu ja kehittyy (tutkimusten mukaan aivokuori 25-vuotiaaksi saakka). On kiva tietää ettei ole vielä lähellekkään niin hyvä kun voi olla. Eikä kehittyminen suinkaan lopu 25 ikävuoteen mennessä. Vanha koirakin oppii mahtavat temput. Ihminen on psykologinen eläin, jonka käyttäytymiseen vaikuttaa seura enemmän kuin uskottekaan. Jossain seurassa taantuu(tutkimusten mukaan vanhempien luona), jossain seurassa on oman kykeneväisyytensä ylärajalla (yritetään tehdä vaikutus), ja useimmiten ehkä jotain siltä väliltä (kunnianhimon ja mukavuudenhalun sopeutuminen). Valitkaa seuranne viisaasti. Hakeutukaa niiden luo joilta saatte energiaa ja jotka nostaa ylöspäin. Jos valinta edellyttää enemmän yksinoloa, on se parempi kuin huono seura. Ole itsesi paras ystävä.

Teksti kirjoitettu varhain aamulla viruksen alaisena. Alilämpöä. Zürichin yleisurheilun EM-kisat. Kotikatsomo. Lepoviikko.

Ps. Alunperin piti kirjoittaa mitä on ikävä. Ja ikävähän on huolettomia kesäiltoja ja cocktaileja, pitkiä hikisiä juoksulenkkejä metässä ja livemusiikkia.

Mainokset